Phang Nga Bay, Phuket, Thailand

İlk defa gidecekler için Phuket rehberi

Tayland’daki Phuket Adası Leonardo Dicaprio’nun meşhur filmi “Kumsal”dan sonra önemli tatil yerlerinden biri haline geldi. Tayland’ın en büyük adası olan Phuket, güneş, deniz ve kumun muhteşem karışımıyla sizi tropikal bir cennette hissettirecek. Ayrıca ormanlarını, görkemli yiyeceklerini, alışveriş, eğlence ve gece hayatını da eklemek gerekir. Tayland her türlü ziyaretçiye hitap eden mükemmel bir gezi noktası. Eğer Phuket Adası’na ilk defa gidiyorsanız ve Phuket’te ne yapılacağı hakkında hiç bir fikriniz yoksa, bu popüler Asya adasını özet geçmek, Phuket rehberi için sizi şöyle alalım.

Phuket’te yapılması gereken şeyler

  • Popüler Phuket plajlarında güneşi içinize çekin

Phuket’i ziyaret edenlerin birinci sebebi tabii ki plajlar. Tropikal mavi gökyüzünün altında, zümrüt yeşili suyun hafifçe vuran dalgalarını dinlemek unutulmaz bir tecrübe. Eğer ailenizle seyahat ediyorsanız güzel sahili olan Bangtao, Kamala ve Karon plajına gidin. Tropikal su, yüzmek ve heyecanlı su sporları aktivitesi için mükemmel. Eğer romantik bir kaçamak yapıyorsanız, büyüleyici Pansea, Laem Ka, Ao Yan ve Nai Thon Plajı’nda sevdiğinizin ayağını yerden kesebilir, gün batımında kol kola yürüyüş yaparken mum ışığında akşam yemeği yiyebilirsiniz.

 

Meteor Like Sun
Phuket plajında gün batımı
  • Phang Nga Bay’da keyifli bir gün geçirin.

    Phuket’te olmazsa olmaz ziyaret noktalarından biri Malacca boğazı boyunca uzanan cennetimsi Phang Nga Bay. Bir çok film yapımcısının tercih ettiği yer olan Phang Nga Bay’da James Bond körfezi bile var. Bu güzel körfezde doğanın yaratıcı ihtişamını seyrederken, tropikal güneşin altında bronzlaşacağınız bir gün geçirebilirsiniz. Sakin zümrüt yeşili sularda bot turuna çıkın ve deniz yüzeyinde yüzen orman kaplı kireçtaşı karstlarının muazzam çeşitliliğine hayran kalın.

  • Phuket’in canlı gece hayatına tanıklık edin.

    Phuket Asya’da baş döndürücü gece hayatına sahip bir turist noktası. Güneş battıktan sonra ambians hemen parti severlerin eğlence yerine dönüşüyor. Phuket’in her yeri gece hayatı partileriyle meşhur olmasına karşı Patong ve Karon Plajları gösterişli gece sahneleri için mükemmel noktalar. Plaj bölgesi akşam yemeğinden sonra içilecek bir kadeh, gece kulüpleri veya diskolar için çeşitlilik oluşturuyor. Eğer sadece sakin ve rahat bir şekilde göz alıcı gün batımını seyretmek ve bir kaç fotoğraf çekmek istiyorsanız La Versace, Boat House ve 360 Degrees’e bir göz atın. Parti severler için, Phuket’te Go Go Bars, Cabaret ve DJ pubs’ta hayat gün batımından sonra başlar. 

Phang Nga Bay, Thailand
Phang Nga Bay, Tayland
  • Phuket tarihi çarşısında dolaş. 

    Cezbedici tarihi çarşı Phuket’te öne çıkan turistik atraksiyonlardan biri. Şehrin içinden geçen bir gezinti, rengarenk evlerin ve büyüleyici mağazaların önünden geçerek Çin ve Budist tapınaklarını ziyaret etmenizi sağlar. 

  • Macera sporları için hazır ol.

    Eğer bir maceraperest iseniz Phuket Adası’nı kesinlikle çok seveceksiniz. Bu büyüleyici Tai Adası su maceracıları için ideal, parlak deniz yeşili sular ile çevrili. Karada olduğu kadar kıyılar da maceracı ziyaretçilerin aktivitelerden keyif alacağı çeşitliliğe sahip. Similan Adası’nın egzotik su altı dünyası ve temiz suyu dünyanın her yerinden dalgıçların ilgisini çekiyor. Bu göz kamaştırıcı ada, su hayatı ve mercan resifleri bakımından zengin olmasından dolayı dünyanın en iyi dalış yapılan bölgesi kabul ediliyor. Eğer daha yumuşak ama aynı zamanda heyecanlı su sporları arıyorsanız, o zaman Patong ve Rawai plajlarında deniz kanosu, jet ski, sörf, uçurtma sörfü ve daha bir çok aktivitenin tadını çıkarın.

  • Wat Chalong ve Büyük Buda’yı ziyaret edin.

    Tayland ziyaretinde Phuket’te en önemli iki nokta Wat Chalong ve Büyük Buda’yı görmek için Chalong Körfezi’nde yürüyüşe çıkın. Wat Chalong, Phuket’te orada yaşayan lokal insanlar tarafından ziyaret edilen en önemli Tai tapınaklarından biri. 19. yüzyılda inşa edilen tapınak Buda’nın hayatını gösteren gösterişli duvar resimlerinden oluşuyor. Büyük Buda ise, Nakkerd Tepesi’nin üzerinde kurulu, boylu boyunca Phuket manzarası görebileceğiniz 45 metre yüksekliğindeki görkemli Buda heykeli. Bu güzel tapınağı ziyaret ettikten sonra, resmetmeye değer bu manzaranın keyfini çıkarın.

  • Phuket Haftasonu ve Gece Pazarlarında alışverişe çıkın ve akşam yemeği yiyin. 

    Phuket alışverişkoliklerin cenneti, ve ucuz fiyata alışveriş yapacağınız bir yer. Alışveriş merkezleri size indirimler temin ederken, pazarlardan hediyelik eşya ve aksesuarlar bakabilirsiniz. Hafta sonu ve Gece Pazarları Phuket’in her yerinde karşınıza çıkar ve burada pazarlıkla el yapımı eşyalar, kumaş boyama, kağıt şemsiye vs alabilirsiniz.

    Phuket Weekend And Night Markets
    Phuket Hafta sonu ve Gece Pazarları
  • Sokak yemeklerinin tadını çıkarın. 

    Tai sokak yemeklerini gözardı edemezsiniz. Aroma ve tatlar ziyaretçiler için karşı konulamaz bir tecrübe sağlıyor. Dünya çapında turistik bir yer olmasından yemek olayı oldukça çeşitli ve eşsiz. Çok çeşitli restoranlar ve iyi yemek yiyecek yerler bulabilirsiniz. Ancak sokak yemekleri Phuket yemeklerini ucuza tatmak için ideal bir yol. Üstelik Tayland turunda kaçırmamanız gereken yemekler var. Lip-smacking satays, Pad Tai, pirinç yemekleri, papaya salataları, baharatlı erişte çorbaları ile kendinizi şımartın. Eğer Tai vejetaryen mutfağı arıyorsanız o zaman Ranong Cadde’sindeki Jiya Chai’ya gidin. Kayvaltıyı geçin ve erken saatte yapacağınız turun ve bu yemek pazarlarının tadını çıkarın. Böylelikle taze yemeği daha az kalabalıkta yemenin keyfini yaşayın.

Street Food
sokak yemeği

İlk defa Phuket’e gideceler için gerekli tüyolar:

  • Phuket’i ziyaret için en iyi zaman Kasım ile Nisan arası. Aynı zamanda bu zamanda akıntılar daha az şiddetli olduğundan su sporları için de uygun bir zaman. Ancak su macerası için en iyisi havayı ve akıntıları bir gün öncesinden kontrol etmek olacaktır.
  • Bütün seyahatlerde olduğu gibi kişisel eşyalarınızı yanınızda taşıyın ve dikkatli olun. Bütün önemli dökümanlar ve pasaportunuz güvenli bir yerde olmalı. Bir harita ve Phuket seyahat rehberi taşıyın. Yolunuzu şaşırdığınızda veya yapacak bir şey aradığınızda faydalı olabilir. Kafanızın rahat olması için her zaman geçerli bir sigortanız olsun.
  • Lokal insanların yaptıklarını yapmaya çalışın. Tapınak gibi yerlerde omuz ve dizleri örtmek gibi mecburiyetler olabilir. Mesela tapınaklarda ayakkabıyla girmek yasak. Her hangi bir durumda ne yapacağınızı bilmiyorsanız lokal insanları gözlemleyin ve onların yaptıklarını yapın. Tapınaklarda saygılı olun ve sessiz konuşun. Budist rahiplere,heykellere ve eski eserlere dokunmayın.
  • Tai kültürüne saygılı olun. Tailer, kafalarına dokunulmasından veya kendilerine işaret edilmesinden alınıyorlar. Ayrıca monarji ve kraliyet ailesine hiç bir şekilde saygısızlık içerici bir şey söylemeyin. 
  • Her zaman uyanık olun ve hislerinize güvenin. Eğer her hangi bir durum karşısında rahat hissetmezseniz, bu lokal bir taksi veya plaj partisi olabilir, hemen yeri terk edin. Yanınızda acil telefon numaralarının olduğuna emin olun. Plajlarda ve sokaklarda yalnız dolaşmaktan kaçının. Hoş olmayan bir durumla karşılaştığınızda telefon numarasının faydası olabilir. 

Artık Phuket’e ilk seyahatinizde neler bekleyeceğinizi biliyorsunuz. Hayatınızın unutulmaz tatilini geçirmeniz için devam edin ve Phuket tatil paketi hazırlayın.

Phuket

Share it! Sharing is cool!!!


Do you want more? Subscribe my newsletter:

[mc4wp_form id="3388"]

Related Posts:

Priya

Priya macera seyahati üzerine yazan bir seyahat yazarı düşkünü. Farklı turistik yerler hakkında olan yazıları o yere ilk defa gidecekler için derin bilgiler içerir. Priya okuyucularıyla aynı ilgiyi yakalayacak araştırma, yazma ve editörlük yeteneklerine sahip.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.